Unikas deltagelse i Fakuma messe 2023

Unikas deltagelse i Fakuma messe 2023

 

I dagene 17. til den 21. oktober var der Fakuma International Trade Fair for Plastics Processing i Friedrichshafen. Denne gang blev det Max og Steffen som tog afsted i et par dage for at suge viden til sig omkring plastsprøjtestøbning og nye teknologier og muligheder indenfor industriel plastbehandling.

Det var Fakuma messe nr.  28 og dette års messe var præget af at udstillerne ville vise, hvordan mere bæredygtighed, digitalisering og automatisering vil kunne realiseres i plastverdenen. Blandt andet blev der fremvist nye brugervenlige produktionseffektive hybridmaskiner, som er særlig gode til at spare energi og bevare ressourcer.

Der var ligeledes fokus på de digitale tjenester og de intelligente hjælpefunktioner og der var live demonstrationer af spændende anvendelser, processer og trends inden for sprøjtestøbning og 3D-print.

Turen startede med virksomhedsbesøg og fremvisning af en moderne industrivirksomhed, som fremstiller de maskiner, som Unika anvender i vores kompositafdeling. Virksomheden arbejder med langsigtet bæredygtighed og fremstiller maskiner udelukkende i Tyskland i overensstemmelse med de højeste miljø- og energistandarder. Virksomhedens el består af 100% grøn strøm. En del producerer de selv, mens resten købes regionalt.