Unika vil i fremtiden levere fjernvarme til Ans By

Unika vil i fremtiden levere fjernvarme til Ans By

Unika er den første virksomhed af sin størrelse til at implementere en både innovativ og miljøvenlig varmeløsning. Som produktionsvirksomhed udleder vi meget overskudsvarme, som førhen blev lukket ud gennem åbne porte, for at skabe et behageligt arbejdsklima. Fremadrettet kan vi omdanne restvarmen til fjernvarme til Ans by, samt styre indeklimaet i alle vores haller, så temperaturen ligger stabilt på 24 grader. Hele året går al overskudsvarme direkte til Ans Fjernvarme Selskab, og endda i så store mængder at der vil være nok til at forsyne Ans By om sommeren.

Desuden er vi stolte af at få vores arbejde udført af dygtige, lokale hænder. Vores hoved-entreprenør er Solar Cooling, mens vores håndværkere, rørlæggere og elektrikere alle er lokale.

Ud over at den nye varmeløsning vil tilbagebetale sig i løbet af kun 4-5 år, er udskiftningen også yderst miljøvenlig, da vi nu kan genvinde al overskudsvarme. Tilmed erstatter det vores forhenværende energikilder; olie, gas og el, som tidligere blev brugt på at generere varme til virksomheden. Dette er Unikas nyeste miljøorienterede tiltag, hvor vores tidligere ændringer på den grønne linje blandt andet indbefatter indførelse af solceller og LED pærer.

Den nye varmeløsning forventes at være i brug allerede fra uge 44.