Kategorier

Søg nyheder

 
 

Unika gør status over 2018

Tak for et godt år 2018.

 

Det forgange år har været spændende idet vi har udfordret os selv med hvad vi som plastproducent har kunnet udrette. Dette er især med henblik på vores ny-installerede varmepumpe, som var en løsning en engageret medarbejder foreslog i starten af året. Det har ført til at vi nu udnytter al spildvarme fra både plastproduktionen og værktøjsafdelingen, og derfor er vi blevet lokale varme-leverandører og dækker 20% af Ans By’s varmebehov (tilsvarende omkr. 200 husstande).

Hele året har vi haft fokus på miljø og bæredygtighed, og vi er meget tilfredse over at opleve en så stor interesse inden for bioplast og genanvendt plast. Dette har også ført til flere projekter med fokus på miljøbevidste emner. I løbet af første kvartal går vi i gang med den største produktion i genanvendt plast hidtil, og er meget optimistiske over den stigende tendens.

Desuden har vi udvidet vores repertoire med nu at kunne tilbyde tryk på emner. Vores nye trykmaskine kan lave tampontryk, der presser en siliconepude på ethvert emne. I plastproduktionen har vi også fået vores hidtil største sprøjtestøbemaskine, som blev fragtet på hele to lastbiler. Med den nye maskine, som har et lukketryk på op til 1300 ton, kan vi fremover støbe plastemner med en emnevægt på op til 12 kg.

I vores værktøjsafdeling er der opført et nyt målerum med plads til de store Zeiss målemaskiner. Desuden har vi modtaget en ny præcisions-laser-svejser, der kan arbejde i både stål, aluminium og kobber. Den svejser med integreret rundbord, der drejer emnet mens der svejses.

Vi ser en stigende tendens til at europæiske virksomheder flytter produktionen fra østen og tilbage til Europa. Dette har vi kunnet mærke i eget hus, og gætter på at den tættere kontakt mellem kunde og producent har været en afgørende faktor. Derud over gætter vi på at andre faktorer der spiller ind, kunne være en mere problemfri kommunikation, højere leveringssikkerhed og bedre logistikløsninger for kunden.

Selvom vi har gang i mange nye spændende opgaver i det kommende år, er vi stadig spændte på at igangsætte nye projekter. Uanset om det handler om at overtage et værktøj og fortætte en produktion, eller bringe liv i en ny idé.

 

Vi ønsker alle et godt og spændende år 2019.

Wittmann 1300T ankommer til Unika

Idag modtog vi en 55 ton tung sprøjtemaskine, Wittmann 1300T, fragtet til Unika på to store lastbiler ...

Læs mere
Unika vil i fremtiden levere fjernvarme til Ans By

Unika er den første virksomhed af sin størrelse til at implementere en både innovativ og miljøvenlig varmeløsning. Fremadrettet kan vi omdanne restvarmen til fjernvarme til Ans by, samt ... 

Læs mere
Et nyt ansigt på kontoret

Når der ringes til Unikas hovedtelefon, vil det fremadrettet oftest være Christina i den anden ende af røret. Det er nemlig planen at ...

Læs mere
Viser 1 til 3 af 3 (1 sider)